Det har tatt litt ekstra tid, men endelig er vi à jour med bildearkivet fra fjoråret. Mer enn ti tusen bilder er lagt til fra 2018, og 75% av disse ble tatt det siste halvåret. Det førte til litt etterslep utover i 2019, men her er et utvalg av de beste bildene fra året som gikk.

 

Mot nord og sør

Reiseaktiviteten i 2018 ble dominert av turer til Nord-Norge. Først var det Finnmark på programmet, med en flott tur i midten av februar. Det ble besøk i Alta, på Sørøya og på Nordkapp. Iskald vind feide fra vidda og ut mot kysten, men kom man seg i le, var det riktig trivelig i den lave vintersola.

Gamle hjemtrakter i Lillesand fikk en visitt i april, med en nydelig soloppgang ute i skjærgården som høydepunkt. Vårlige bilder fra mine nåværende nærområder i Telemark og Vestfold ble lagt til arkivet i mai. I juni gikk turen over fjell og daler på Østlandet, med Numedal, Hallingdal og Valdres på lista.

 

Vinterstemning i Mollvika på Sørøya, Finnmark.

 

Ferietid

Sommerferien kom i juli, og da ble det tur til familie på Romsdalskysten. En båttur til Bjørnsund i Fræna, og fine sommerkvelder på Harøya ble til gode ferieminner. Så bar det til Nord-Norge igjen. Salten, Ofoten og Lofoten var målet for den ukeslange turen i månedsskiftet juli/august. Med det supre sommerværet som dekket hele Norge, ble det noen svært minneverdige dager. Opplevelsene ved Stetinden og Efjorden vil sitte lenge i minnet.

 

Sommeridyll ved Søre Bjørnsund, Romsdalskysten.

 

Høstopplevelser

Høsten kom med flere fine skogs- og fjellturer i nærområdet vårt i Midt-Telemark. Lifjell og Luberg var blant turmålene. Et par vestlandsturer i september og oktober ga flere turopplevelser, bl.a. i Dyrdalen på Sunnmøre, og på Himakånå i Rogaland. En helt super fjelltur i Rondane fikk jeg også klemt inn i oktober. En ferieuke i Spania, og en helgetur med konsert i Amsterdam kan føyes til på lista.

I november og desember var det Nord-Norge nok en gang eller to. Øst-Finnmark var målet i begynnelsen av november, mens Ofoten og Lofoten i Nordland ga både nordlys og nydelige mørketidsstemninger. Etter julefeiring på Romsdalskysten, var 2018 historie. Her er bildene jeg føler er de beste fra året som gikk.

 

Nordlys over Ingelsfjorden, Vesterålen.

 

Se de beste bildene fra 2018

 

Kategorier: Portfolio