Fra Hasvik mot Sørvær

Utforskingen av vinterlandskapet på Sørøya fortsatte langs veien fra Hasvik mot Sørvær. Det var mye blå himmel å se, og den lave sola strødde varmt lys over fjell og sjø. Jeg befant meg stort sett i le for vinden, og temperaturen var bare såvidt under null. Det ble en fin dag langs fylkesveien på øya, med mange fine stopp her og der i et forsøk på å forevige den fine vinterstemningen.

 

I Lillemollvika på Sørøya.

 

Tilbake i Lillemollvika

Ikke langt fra Sørvær ligger Stormollvika og Lillemollvika, henholdsvis på vestsiden og nordsiden av det stupbratte fjellet Andotten. Sistnevnte vik avla jeg en visitt ifjor sommer. Da lå havtåka tjukk helt ned i fjæresteinene, men jeg fant allikvel mange trolske fotomotiver der. Det kryr nemlig av fascinerende sandsteinsformasjoner i Lillemollvika. Disse ville jeg ta en ny titt på, nå som himmelen var klar og vinterlyset sveipet over kystlandskapet.

 

Solnedgang ved Pervik nær Sørvær.

 
Det er noen hundre meter å gå fra veien, men i det snøfattige terrenget var det problemfritt. Det var glatt og isete noen steder, men det gikk fint å komme seg helt ned til sjøen. Lillemollvika lå i skyggen, men med solopplyste fjell i bakgrunnen var det heller ikke denne gangen vanskelig å finne bildeutsnitt som egnet seg for arkivet.

 

Kveldslys over Sørvær.

 

Kveldsstund ved Sørvær

Etter den korte vandringen til Lillemollvika, bar det videre de siste kilometrene ut til Sørvær. Sola var i ferd med å gå ned, og jeg fikk se den strø varme farger over den blikkstille vågen i fiskeværet her ute. På tilbakeveien mot Hasvik fotograferte jeg selve solnedgangen på stranda ved Pervik, og senere fant flere bilder av blåtimelyset veien til bildebrikken. Da det omsider mørknet helt, var det bare å vente på fergeavgangen tilbake mot fastlandet.

 

Se flere bilder fra denne turen

 

Kategorier: Naturlandskap