Videre på vinterturen

Vinterturen i Finnmark fortsatte tilbake til Alta, etter fotograferingen ved Eibyelva. Jeg svingte vestover på E6, og fulgte den utover langs Altafjorden. Sørøya var nok en gang målet, jeg besøkte øya for første gang ifjor sommer. Nå var det å ta vinterbilder til bildearkivet som var formålet. Men før jeg kom så langt hadde jeg en dag til rådighet på veien mot Øksfjord, hvor ferga over til Hasvik på Sørøya legger fra kai.

 

Ved Jøkelfjorden, Kvænangen.

 

Langs Langfjorden

Første stopp var Isnestoften, som ligger på neset der Altafjorden møter Langfjorden. Her ligger Langnesholmen med gruntområder innenfor, noe som får frem den turkisgrønne fargen i sjøen. Den stod i flott kontrast til det snødekte landskapet rundt. Turen gikk videre langs Langfjorden, og over Alteidet til Kvænangen i Nord-Troms. Etter en kort avstikker fra E6 finner vi Jøkelfjorden, en vakker fjordarm omgitt av høye fjell og breer. Innerst ligger Isfjordjøkelen, en del av Øksfjordjøkelen. Jeg fotograferte flere steder langs fjorden, og fikk fine vinterbilder også her.

 

På Finneset ved Øksfjorden.

 

Vinterlandskap langs Øksfjorden

Ferden fortsatte tilbake til Langfjorden på Finnmarkssiden av fylkesgrensa, men nå på motsatt side av fjorden. Her går fv 882 via Tappeluft til Øksfjord i Loppa kommune. Veien går i et storslagent landskap, i likhet med Jøkelfjorden er det også her høye fjell med breer på toppen. Øksfjordjøkelen har Finnmarks høyeste punkt på 1191 m.o.h. Det er nå fast fjell som stikker frem fra isen, etter at toppen var dekket av is inntil for få år siden. Langs Øksfjorden er det mange fine steder for landskapsfoto, og jeg benyttet en svært lang ventetid på fergavgangen så godt jeg kunne frem til mørket falt på.

 

Vinterkveld på Ystneset ved Øksfjord.

 

Se flere bilder fra denne turen