I land på Sørøya

Etter halvannen times fergetur fra Øksfjord, kjørte jeg i land på Sørøya. Mørket hadde falt på forlengst, og ikke noe nordlys var sikte. Da ble det å finne senga på Hasvik Hotell, og forberede seg på neste dag. Den kom, og skyene fra dagen før var i ferd med å blåse på havet. Jeg ville utnytte hvert minutt med dagslys, og var oppe lenge før dagen grydde.

 

Vintermorgen i Mollvika.

 

Til Mollvika

Et sted jeg hadde sett meg ut for å møte soloppgangen, var Mollvika ved Risvågen rett nord for kommunesenteret Hasvik. Lokale fotografer har publisert mange flotte bilder herfra, så jeg tenkte å ta en liten titt for meg selv. Jeg parkerte bilen ved fylkesveien som går mellom Hasvik og Sørvær, og gikk den drøye kilometeren ned til vika. Det var lite snø her ute på kysten, og den som lå i terrenget var steinhard og lett å gå på. Jeg skulle ikke angre på valg av sted, for det var like fint som jeg hadde sett på bildene til Anne Olsen-Ryum og Monica Hellum. Men jeg fikk også erfare at her endrer landskapet seg raskt og kontinuerlig.

 

Fantastiske fjellformasjoner i Mollvika.

 

Fargerikt morgenlys

En særdeles lang soloppgang her i nord gjør at man har ganske god tid på å fotografere det fargerike morgenlyset. Det prøvde jeg å utnytte så godt jeg kunne. Det var et bredt utvalg av fjellformasjoner i Mollvika, de lengst vekk fra sjøen var dekket av litt snø. Havet hadde dessuten skjøvet store mengder rullestein opp i flere av jettegrytene. Den største var helt fylt av rullestein i løpet av vinteren, for på bildene jeg hadde sett fra ifjor høst var den nesten tom. Men det var plenty å ta for seg av allikevel. Den gryende dagen sørget for et stadig skiftende lys, og jeg brukte hele tre timer på fotografering nede i vika før jeg var fornøyd. Dagen var allikevel langt fra over, og det var på tide å se mer av Sørøya.

 

Rullestein i Mollvika, Sørøya.

 

Se flere bilder fra Mollvika