Det herrens år 2023 er historie, og det har gått 40 år siden jeg fikk mitt første kamera. Her er som vanlig et tilbakeblikk på fotoåret som har gått. Det har vært litt mindre reising i Norge i 2023, med desto mer utenlands med besøk i Sverige, Danmark, Italia og USA.

Vinterens høydepunkt var utvilsomt den grytidlige morgenen jeg fikk oppleve ved Gravdalsbandet i Hurrungane, mens en mai-skitur i Smørstabbtindan også var en flott opplevelse.

I april ble det en jobbreise til Toscana i Italia, men jeg fikk litt tid til å utforske mer av gamlebyen i Arezzo.

Litt av sommeren ble tilbragt i Innlandet, og det ble et par turer til fjells der. Sammen med datteren min Linn gikk jeg til Sverige over Fulufjellet i Trysil, og med barndomskamerat Thor ble det en superfin fottur til Sølen i Rendalen.

Men vi har mange fine nærturområder i Telemark og Vestfold, så det har ikke skortet på opplevelser her heller. En fargerik vintermorgen på Vesterøya i Sandefjord, og en blank oktoberkveld på Rognsflauene i Bamble er blant de mest minneverdige turopplevelsene i 2023.

Et annet soleklart høydepunkt var turene jeg fikk til i ørkenområdene i Nevada og Utah i USA i desember. Valley Of Fire, Yant Flat Cliffs og Red Rock Canyon vartet opp med en utrolig variasjon i geologiske underverk.

Men hovedgrunnen til USA-besøket var konsertopplevelsen med U2 i fantastiske Sphere, Las Vegas. Selv om Depeche Mode i Telenor Arena, Dagny i Oslo Spektrum, og The Mission på Parkteatret ga et rikt tilskudd til mine musikalske opplevelser, så toppet de nok ikke alle konserters mor med de gamle gubbene i det irske bandet.

Her er et utvalg bilder tatt gjennom hele året 2023.