Minusgrader

De siste dagene har minusgrader og tåke satt sitt preg på landskapet her i Midt-Telemark. Det har ikke vært snakk om sprengkulde, men rundt 5-6 kuldegrader. Den fuktige lufta har imidlertid resultert i store mengder rim i lavlandet, et ganske dekorativt element i skog og mark. Denne helga tok jeg derfor turen ut med kamera for å se om noe av dette egnet seg i linsa.

 

Rimfrost på isen ved Årnes, Norsjø.

 

Årnesbukta

I går gikk turen først ned til Årnes ved Norsjø, i nabokommunen Sauherad. Her ruslet jeg langs strandkanten, og etterhvert ut på isen som viste seg å være temmelig tykk. Ved Årnesbukta hadde rimet festet seg til vegetasjonen med over centimeteren lange krystaller. Jeg fant mange fine motiver som fikk plass på minnebrikken.

 

Isformasjoner nær Langefoss i Hørteelva.

 

Langefoss

Etter Årnes kjørte jeg tilbake til Bø, og opp til Langefoss i Hørteåa. Sommerstid er dette en flott badeplass hvor barna mine har kost seg i jettegrytene og rutsjet på svabergene. Nå var det lite som fristet til bading, nesten hele fossen var frosset til is. Ikke spesielt fotogent, men jeg hadde sett meg ut elvesvingen nedenfor fossen. Her kunne det kanskje finnes noe interessant?

 

Isformasjoner nær Langefoss i Hørteelva.

 

Isdekor

Elva gikk åpen i yttersvingen, hvor noen stryk får fart på vannet. Bergveggen på motsatt side var full av is fra vannsig i lia over, og iskanten på min side var dekorert med flotte formasjoner. Under et stort isflak fant jeg dessuten noen fantastiske figurer formet i glassklar is. Her brukte jeg godt med tid på magen, med kameraet skjøvet under isflaket. Etter en drøy time i horisontalen på isen, ble det kaldt. Jeg ga meg, og kjørte hjem for umiddelbar bildebehandling. Under den ble det klart at jeg manglet noen perspektiver på formasjonene under isflaket, så det ble en liten tur til i dag tidlig for å supplere bildeutvalget. Etter egen oppfatning ble det en ytterst vellykket fotohelg.

 

Isformasjoner nær Langefoss i Hørteelva.

 

Se flere bilder fra denne turen