Om været spiller på lag, er det alltid en stor opplevelse å kjøre gjennom Romsdalen. Når tindene er kledt i sin hviteste januardrakt, er det nesten overjordisk vakkert. Her er noen glimt av hvite giganter.

 

Mot nordvest igjen

Flere digitaliserte lysbilder har funnet sin plass i arkivet, denne gangen dreier det seg om en liten serie vinterbilder fra Romsdal. Igjen handler det om bilder tatt på en jobbreise, hvor NM på ski i Molde var målet. Mesterskapet ble arrangert i slutten av januar 2003 på skianlegget ved Skaret, som ligger øverst i Årødalen rett utenfor byen.

Turen til og fra gikk gjennom Romsdalen, behørig omtalt mange ganger på disse nettsidene. Men denne gangen var litt spesiell. Dette var første gang jeg besøkte dalen i januar. Det ble en ny og flott opplevelse i lavt vinterlys som sveipet over de dramatiske fjellene.

 

 

Snøkledde tinder

Trolltindan var, og er fortsatt, mine store favoritter blant fjellene ved Romsdalen. Tindene ruver på vestsiden av dalen, høyt over den enorme, 1000 meter høye Trollveggen. Den januartirsdagen jeg og en kollega kom kjørende ned dalen hadde værgudene velsignet fjellrekka med nysnø.

Fra Store Trolltind drev tåke sørover tindenålene, og det skapte et eventyrlig lys over stup og tinder. Fjellene var tettpakket i hvit nysnø, og sollyset som lekte i de små skydottene som drev forbi, ga meg mange helt utmerkede fotomotiver.

Selv om jeg senere har kjørt opp og ned Romsdalen mange ganger vinterstid, har jeg aldri sett noe som ligner dette her i dalen. Dessverre hadde jeg ikke så mye tid til fotografering på denne turen, men det ble det et par korte stopp langs veien gjennom dalen.

 

Trolltindan ved Romsdalen kledd i nysnø.

 

Vinterlys ved Skaret

I løpet av Norgesmesterskapet på ski ble det også tid til å ta noen vinterbilder fra Skaret utenfor Molde. Her ligger et flott skianlegg, vakkert plassert i et nydelig vinterlandskap med gammel furuskog og snøkledte fjell rundt.

Fjelltoppene Tussen, Kaldbaken og Bjørnen dominerer omgivelsene, og de høyeste toppene når opp i nesten 1000 m.o.h. NM på ski i 2003 kunne ikke ha fått bedre vinterforhold, og det ble et flott arrangement her i nordvest.

Det kom mer nysnø i løpet av uka vi befant oss i Molde. Det gjorde underverker for vinterstemningen i dalen, og jeg fikk tid til litt naturfotografering både før og etter arbeidstid noen av dagene. Det resulterte i noen få bilder mens lyset fra morgensola lekte mellom fjellene, og også noen kveldsmotiver fant veien til filmen.

 

Vinterkveld ved Skaret nær Molde.

 

Se flere bilder fra denne turen

 
Publisert 05.02.2018. Sist oppdatert 24.03.2024.
Tekst og foto: Vidar Moløkken.