I Croke Park

Så var man der igjen. På enda en konsert med et av verdens største rockeband gjennom tidene, irske U2. Denne gangen til og med på hjemmebane i Dublin. I enorme Croke Park spilte de for mer enn 80000 mennesker en sommerkveld mot slutten av juli.

 

 

The Joshua Tree

The Joshua Tree Tour 2017 går sin seiersgang gjennom Nord-Amerika, Europa og Sør-Amerika fra mai til oktober i år. Med 52 konserter totalt feirer turnéen 30-årsjubileet for utgivelsen av plata “The Joshua Tree”. Den gjorde U2 til mega-stjerner i 1987, og resten er som man sier historie. Jeg holder i alle fall en knapp eller tre på “The Joshua Tree” som tidenes album. Samtlige låter fra plata spilles i original rekkefølge under hver konsert på årets turné, så da måtte jeg naturligvis få med meg en konsert i denne runden også. Det har lenge vært en drøm å oppleve U2 i Croke Park, så jeg var temmelig euforisk da jeg klarte å kare til meg en billett i januar.

 

 

Oppvarming

Den 22. juli var det dags, og etter et kvarters gange fra hotellet var jeg på plass på den kjempestore stadionen. Det er bare Wembley Stadium i London og Camp Nou i Barcelona som er større i Europa. Det var bare kvart fullt da den tidligere Oasis-stjernen Noel Gallagher varmet opp med sitt band High Flying Birds. Allikevel skapte han god stemning for de 20000 som hadde kommet, med en blanding av egne låter og gamle Oasis-hits som “Wonderwall” og “Don’t Look Back In Anger”.

 

 

Lokalt band

Ved halv ni-tida gikk så det lokale bandet på scenen, og de startet med en serie eldre hits før “Where The Streets Have No Name” runget ut over det kraftige lydanlegget. Deretter kom hele “The Joshua Tree” på løpende bånd, visuelt backet på den gigantiske skjermen med bilder og effekter skapt av showdesigner Willie Williams og fotograf Anton Corbijn. Det ble en episk forestilling vel verdt innsatsen for å komme hit.

 

 

Stemningsfull avslutning

Showet fortsatte med senere materiale, til det hele rundet av med “The Little Things That Give You Away”, en helt ny låt som peker fremover mot neste album og turné. En flott avslutning på en meget spesiell kveld. Selv om jeg stod relativt lagt bak, hadde jeg en fin synsvinkel med god oversikt. Og stemningen er jeg sikker på var like god fra scenekant til bakerste rad. Her er en bildeserie fra konsertopplevelsen slik jeg så den.

 

 

Se flere bilder fra konserten

 

Kategorier: Kunst/kultur