De 19. olympiske vinterleker gikk av stabelen i den amerikanske byen Salt Lake City, og undertegnede var på plass i yrkesmessig hensikt. Men det ble litt fritid også, og da ble naturligvis kameraet hentet frem.

 

Vinter-OL 2002

Vi digitaliserer bilder fra det gamle lysbildearkivet med ujevne mellomrom, og her har vi plukket frem en serie fra noen februardager i 2002. Da ble vinter-OL arrangert i Salt Lake City, Utah, USA. Mange husker nok at det var et godt OL for norske idrettsutøvere, for Norge ble beste nasjon med hele 13 gullmedaljer.

Fire av gullmedaljene tok Ole Einar Bjørndalen i skiskyting, og det skjedde på skiarenaen i Soldier Hollow oppe i Heber Valley. Nettopp her hadde jeg min arbeidsplass i fire uker for 16 år siden. Firmaet jeg var ansatt i jobbet med tidtaking og resultatservice for langrenn og skiskyting, og perioden var preget av mye jobbing.

Mitt arbeid var knyttet til datagrafikken for TV-sendingene. Men det ble tid til noen adspredelser innimellom, og da hadde jeg kamaeraet klart.

 

Gunn Margit Andreassen går ut på tredje etappe i skikytingsstafetten under OL 2002.

 

Salt Lake City

Salt Lake City er Utahs største by med drøyt en million innbyggere, og den er statens hovedstad. Byen ligger relativt høyt over havet, på ca 1300 m.o.h. Den er omgitt av fjell som når betydelig høyere, de høyeste på østsiden er mer enn 3500 m høye. Her dominerer Mount Timpanogos, som reiser seg til 3582 m.o.h. På den andre siden av fjellene ligger Heber Valley og Deer Creek Reservoir, som dreneres gjennom den dype Provo Canyon. Her går veien og elva side om side ned til forstedene Provo og Orem.

 

Høye fjellsider i Provo Canyon.

 

Base i Orem

Orem var vår base i hele OL-perioden, og hver dag kjørte vi veien gjennom Provo Canyon opp til Heber Valley. Vi fikk dermed nærkontakt med det storslagne landskapet daglig. Ved en anledning ble det til og med i overkant nært, da løse steiner kom rullende ned de bratte fjellsidene rett foran bilen. Steinene stoppet heldigvis i grøfta, og vi suste forbi uten å bli truffet.

På veien mellom Orem og Heber Valley passerte vi også det fine området ved Deer Creek State Park. Her er naturen storslagen, med Mount Timpanogos ruvende over alle andre fjell i nærheten. Bl.a. gikk turen hit i noen av de få fritimene jeg hadde til rådighet. Her er noen av mine inntrykk fra OL-byen og området rundt. Det inkluderer også noen få bilder fra skiarenaen og konkurransene som fant sted der.

 

Kveld ved Temple Square i Salt Lake City, Utah, USA.

 

Se flere bilder fra OL-byen

 
Publisert 13.05.2018. Sist oppdatert 23.03.2024.
Tekst og foto: Vidar Moløkken.