Høsten skled ubønnhørlig videre, og gikk over i oktober. Første uka har skoleelever på Sørlandet høstferie, og det inkluderer jo mine egne barn. Som vanlig ble det dermed en tur til familie i Elverum igjen. Det fører jo som regel med seg noen utflukter også, og denne gangen tok jeg med ungdommen opp til fjellskogen ved Hedmarksvidda.

 

Det øvre fallet i Korpreiret, Hedmarksvidda.

 

I Korpreiret

Korpreiret naturreservat ble opprettet i 2016, og skal ta vare på økosystemet i det som kalles et noenlunde intakt bekkekløftmiljø. Her vokser fuktighetskrevende og skyggeelskende mose- og lavarter på den nordvendte siden, mens furu og bjørk dominerer den tørrere solsida. Landskapet er dramatisk, med flere fossefall og loddrette fjellvegger. Høstfargene gjorde også sitt for å dekorere ytterligere.

 

Solnedgang ved Lalum i Stange, Hedmarken.

 

Flatbygdene ved Stange

En liten kveldstur til flatbygdene ved Stange på Hedmarken ble det også tid til, solnedgangen over kulturlandskapet var fotogen så det holdt. Rundt Lalum ligger noe av det fineste kulturlandskapet vi har i Norge, så her hadde jeg vært noen ganger før. Men det er alltid noe nytt å finne. Kornåkrene var for det meste høstet, og rundballer av halm uten den hvite innpakningen ga mange fine fotomotiver ute på de bølgende jordene. I bakgrunnen glitret Mjøsa.

 

Ved brannvakthytta på Flotsberget, Elverum.

 

Tilbake på Flotsberget

Flotbergets Venner, som jeg har beskrevet i et innlegg tidligere i år, har planer om å sette opp en informasjonstavle på det 603 m høye Flotsberget. Åsen ligger i det sørøstre hjørnet av Elverum, og kan by på et vidt utsyn. Tavla skal inneholde et 180 graders panoramabilde av utsikten mot sør, vest og nord, med markering av hva man kan se fra toppen. Den har jeg påtatt meg å lage, og håpet var å få tatt bildet i løpet av høstferiedagene. Men været spilte ikke på lag da. Dermed ble det en ny tur den påfølgende søndagen, i strålende høstsol og klar luft. Bedre forhold er vanskelig å få, så bildet ble tatt slik jeg hadde tenkt det. På den samme turen svingte jeg dessuten innom Væleren på Ringerike, og noen utvalgte steder på Toten. Jammen ble det noen bilder ut av det også.

 

Høstmorgen ved Væleren, Ringerike.

 

Se flere bilder fra denne turen