Mange kommuner

De to trøndelagsfylkene består av til sammen 47 kommuner, jevnt fordelt på nord og sør. Det er kyst, fjordstrøk og innland i skjønn forening. Fra 1. januar 2018 slår fylkene seg sammen til ett, og blir en region med rundt 450000 innbyggere.

 

Ved Brudesløret i Teveldalen, Meråker.

 

Tilbake til Trøndelag

En måned etter den lange turen i august var jeg nok en gang på vei tilbake til Trøndelag. Fra Åndalsnes i Romsdal bar det gjennom Nordmøre mot fylkesgrensen. Men først ble det litt fotografering i Halsa kommune, som manglet i bildearkivet. Derfra kom jeg over til Sør-Trøndelag i Hemne, med Kyrksæterøra som administrasjonssenter. Videre gjennom Snillfjord, Orkdal og Trondheimsregionen helt inn til svenskegrensen i Meråker. Her ruslet jeg en tur inn til Brudesløret i Teveldalen, et flott fossefall som dessverre har blitt beskjemmet med såkalte zip-lines og andre klatreinnretninger. Synd, for det er fin naturperle.

 

Høst ved Fosstjønna i Teveldalen, Meråker.

 

Ytterst i Trondheimsfjorden

Det bar tilbake til Trondheim på kvelden, og så videre ut til Agdenes morgenen etter. Her, ytterst i Trondheimsfjorden, ligger Agdenes fyr fra 1804. Det er det eldste i dette området, men ble erstattet av ny fyrlykt like nedenfor i 1984. I dag er fyrstasjonen renovert, og leies ut til overnattingsgjester.

 

Agdenes fyr ved Trondheimsfjorden.

 

Hjemtur

Hjemturen gikk via Rennebu og Oppdal, med stopp flere steder i det fine, trønderske kulturlandskapet. En avstikker inn til Gjevilvatnet i Trollheimen ble det også tid til, før fotoseansene ble avsluttet ved Kongsvoll og Dovrefjell i vakre høstfarger.

 

Høst ved Gjevilvatnet i Trollheimen.

 

Se flere bilder fra denne turen