Siste etappe

Så var siste dag på Nord-Norgereisen kommet. Jeg befant meg i Nord-Trøndelag, og planen var å fotografere meg gjennom Namdalskommunene Fosnes, Høylandet, Overhalla og Namsos. Deretter ble det å kjøre den relativt lange veien hjem til Bø i Telemark.

Det var bare å skride til verket, og morgenlyset hjalp meg godt i gang. Jeg hadde overnattet langt ute i ødemarka i nærheten av Salsvatnet, og kjørte tilbake mot Høylandet mens små solgløtt og regnbyger strøk forbi om hverandre. Ved Skrøyvstadfossen kom til og med en regnbue til syne over dalen.

 

Skrøyvstadfossen, Fosnes.

 

Sjelden bru

Hammer bru er ei fagverksbru bygget i 1927, og er en av svært få overbygde bruer i Norge. Den krysser Søråa ved Hammer gård, rett ved kommunesenteret Høylandet. Brua ble restaurert på 1990-tallet, og er foreslått vernet i Nasjonal verneplan for veger, bruer og vegrelaterte kulturminner. Jeg svingte innom det velholdte kulturminnet, og sikret meg noen bilder fra et trivelig landskap.

 

Ved Hammer bru, Høylandet.

 

Gjennom Overhalla til Namsos

Ferden gikk videre gjennom Overhalla, med mer regn enn solgøtt. Under Ranembrua ved Namsen fant jeg noen gamle elvebåter som var linet opp på elvebredden, de ble til et ganske ok motiv. Vel fremme i Namsos hadde i alle fall regnværet gitt seg, og jeg kjørte opp til utsiktspunktet Bjørumsklumpen. Veien opp er trolig stengt til vanlig, men nå var bommen åpen. Grunnen til dette var muligens byggingen av ny paviljong på toppen, hvor arbeidet ikke var helt fullført. Så jeg tok bilen helt til topps, og fikk beundre den flotte utsikten over byen ved Namsens utløp i fjorden.

 

Elvebåter ved Namsen, Overhalla.

 
Etter litt mer fotografering i Namsos, gikk turen videre sørover. Siste fotostopp ble ved Bangsund, et lite sted ved fjorden Løgnin, en arm av Namsenfjorden. Her endte dermed en fantastisk ti-dagers fotoreise gjennom Nord-Trøndelag, Nordland og Troms. Nesten 2000 bilder ble tatt på turen, og alle sammen finner du nå på disse nettsidene. For meg er det bare å se frem til neste tur nordover. Heller før enn senere.

 

Utsikt fra Bjørumsklumpen, Namsos.

 

Se flere bilder fra denne turen