Med ungdommen til Haukelifjell

Selv om kommune-fotoprosjektet er fullført, betyr det ikke at jeg har tatt pause i fotograferingen gjennom høsten. Kameraet har vært med på flere turer, både i jobb og fritid. Midt i september tok jeg med barna mine på en høsttur til Haukelifjell. Der har vi vært flere ganger opp gjennom årene, og fjellet lengst nordvest i Telemark leverer alltid varene. Så også denne gangen.

 

Idyll nær Kistetjønn, Haukelifjell.

 
Vi hadde leid oss en leilighet ved Råsstøl, med god plass og komfort. Jeg hentet mine to håpefulle etter endt skoleuke i Lillesand, så bar det opp gjennom Setesdalen, forbi Hovden og frem til målet på østsiden av Haukelifjell. Dagen etter viste høstværet seg fra sin beste side, med pent vær og lite vind. Vi hadde sett oss ut Kista på sørsiden av Ståvatn som turmål, en passelig lang runde for to tenåringer og en halvkorpulent “gamlis”.

 

På Kista med utsyn mot Nupsdalen, Haukelifjell.

 

Lettgått terreng

Det ble en nydelig tur i det lettgåtte fjellterrenget, med sprakende høstfarger på alle kanter. Vi fulgte en merket sti fra Ståvassdammen, og opp gjennom Kistedalen mellom Kistenuten og Kista. Sett fra en gitt vinkel langs hovedveien over fjellet, er det ikke så vanskelig å se opphavet til navnet. På toppen av Kista stod en stor steinvarde, som var god å søke ly bak da litt vind og noen regndråper flyktig passerte. Det varte heldigvis ikke mange minuttene, og vi tok en fin pause med litt godis der oppe. Sola var framme igjen da vi fulgte stien ned på motsatt side av fjellet, på returen mot Ståvassdammen. Etter en kjempefin fjellopplevelse ble det godt med lørdagstaco i leiligheten på Råsstøl.

 

Ved fjellformasjon på Kista, Haukelifjell.

 

Se flere bilder fra denne turen