Varmegrader

Den store Nord-Norgereisen fortsatte fra Helgeland, videre gjennom Salten og Ofoten til Troms. Det var stort sett skyet i Nordland, men i indre Troms var sommervarmen til å ta å føle på. Tjuefem grader møtte meg da jeg gikk ut av bilen ved Målselva for å ta noen raske bilder av det fine landskapet. Varmen var ikke alt som hadde dukket opp, med den fulgte en anselig mengde stor klegg. Det var ikke mange sekundene man skulle stå stille før det bet på armer og bein. Det gikk derfor ganske radig gjennom Målselvdalen og den enda flottere Tamokdalen.

 

Otertinden ruver over Signaldalen, Storfjord.

 

Avstikker til Signaldalen

I Storfjord tok jeg en avstikker til Signaldalen. På vestsiden av dalføret ruver et av Norges mest spekatkulære fjell, den 1354 m høye Otertinden. En dobbelt pyramide reiser seg høyt over den gønne og frodige dalbunnen, hvor Signaldalelva bukter seg rolig gjennom ganske flatt terreng. Her er det ikke vanskelig å finne fotomotiver, og siden jeg aldri hadde vært her sommerstid var det et must å få med seg.

 

Sommerdag på Spåkenes ved Lyngen, Nordreisa.

 

Kveldslys i Kvænangen

Det bar videre langs østsiden av Lyngen, den svære fjorden som nesten deler Troms i to. Lyngsalpan med fjell over 1800 m.o.h. står som en vegg på vestsiden, og den lille avstikkeren rundt Spåkenes ved Djupvik gir utsikt til fjellene fra første rad. Havtåke som var i ferd med å løse seg opp skapte en disig og lys stemning i ettermiddagen. Jeg fant flere motiver langs Rotsundet og på Kvænangsfjellet, før jeg fikk oppleve et skjellsettende kveldslys ved Kvænangen. Spredte regnbyger blandet seg med lyset fra den synkende sola, og laget noen virkelig flotte lyssettinger i den stille sommerkvelden.

 

Kveldslys over Kvænangen.

 

Se flere bilder fra denne turen