Turistmagnet

Lofoten har lenge vært et av Norges sterkeste kort i reiselivssammenheng, og er det fortsatt. Med sin spektakulære og brutale natur tiltrekker området turister fra hele verden, og reiselivet er nå jevnstort med fiskeriene som tradisjonelt har vært viktigste levevei. De siste årene har sosiale medier fungert godt som jungeltelegraf for Lofoten, men enkelte mener at taket er nådd. De mener at det nærmer seg fullt i sommermånedene, rett og slett.

 

Kveld ved Vareidsundet, Lofoten.

 

Kveld ved Vareidsundet

I august er kanskje ikke trykket størst, jeg hadde i alle fall ikke inntrykk av stor trengsel da jeg kom frem til Lofoten på ettermiddagen på Nord-Norgeturens femte dag. Etter litt bunkring av diverse dagligvarer på Leknes, fortsatte jeg til Vareidsundet på Flakstadøya. Skydekket hadde sprukket opp, og sollyset streifet glimtvis over fjell og fjord. Det blåste kraftig, og med et trøblete forhold mellom kamera og stativ, var bilder med lange lukkertider utelukket. Jeg tok en runde på øya, så langt som til Ramberg, før jeg vendte tilbake til Vareid og overnatting.

 

Breiflogtinden står vakt over Kjerkfjorden, Lofoten.

 

Langs E10

Dagen etter var vinden i ferd med å stilne, og sola hadde et klart overtak på skydekket. Jeg hadde en tanke om gå fra Selfjorden til Horseidvika på Moskenesøya, men problemene med stativet ga meg kvaler. Vesterålen stod også på programmet, men værmeldinga hadde lovet finvær et par dager, så da kunne jeg kanskje rekke fotturen? Jeg sjekket yr.no en gang til, men da hadde meldinga snudd for Vesterålens del. Det skulle skye over dagen etter. Det avgjorde saken, så etter litt fotografering langs E10 fra Å til Flakstadpollen, satte jeg kursen nordover igjen. Det føltes litt underlig med en så kort visitt i Lofoten, men det ble da noen brukbare bilder ut av det.

 

Ved Molelva på Flakstadøya, Lofoten.

 

Se flere bilder fra denne turen