Hektisk sommer

Årets sommer var hektisk med mye reisevirksomhet, men det var på ingen måte over selv om den varmeste årstida gikk mot slutten. Sent i august bar det avgårde igjen. Denne gangen på en arbeidsreise til Hordaland, med fotografering av samferdselsprosjekter i Lindås og på Bømlo. Men langs reiseveien blir det som regel tid til mer eller mindre tilfeldige fotostopp, og denne turen var ikke noe unntak.

 

Storeglupen i Eksingedalen, Vaksdal.

 

Gjennom Eksingedalen

På vei vestover ble det noen bilder av eplehøsten i Hardanger, og en tur gjennom Eksingedalen i Vaksdal. Det siste for å unngå den fæle veien langs Bolstadfjorden og Eidsfjorden. Det ble dessuten en overraskende fin tur gjennom dalen, med mange flotte fosser i Ekso. Spesielt Storeglupen ved Lavik var imponerende. Før det mørknet rakk jeg også en kveldstur ut på lyngheiene ved Lygra i Lindås.

 

Ved Holdhus gamle kyrkje, Fusa.

 

Kystkulturperler

Tidlig neste morgen var jeg på plass i Bjørsviktunnelen på E39, og fikk fotografert tunnelbelysning uten avbrudd av plagsom trafikk. Deretter bar det ned gjennom Midthordland og Sunnhordland til Stord og Bømlo. På veien stoppet jeg ved flere gamle kulturminner på lista mi, bl.a. ved Holdhus gamle kirke og Engjavik i Fusa. Det gamle handelsstedet Årbakka ved Onarheimsfjorden skuffet heller ikke i det nydelige sommerværet.

 

På Årbakka ved Onarheimsfjorden, Tysnes.

 

Fotografering på Bømlo

Så ble det mer samferdselsfoto på Stord og Bømlo, før jeg tok en runde i øykommunen mens jeg ventet på skumring. Både de gamle gullgruvene ved Lykling og den lille kystperlen Brandasund fikk besøk før sola nærmet seg horisonten. Kvelden kom, og etter fotografering av det flotte LED-belysningsprosjektet på fv 542 kunne jeg krype til køys litt før midnatt. Dagen etter var det bare hjemreisen som gjenstod, og den gikk gjennom Vindafjord og Suldal nord i Rogaland. Været var fortsatt bra, og jeg fikk utvidet arkivet med flere bilder fra disse kommunene før det bar hjem over fjellet.

 

Bømlabrua forbinder Bømlo og Stord, Sunnhordland.

 

Se flere bilder fra denne turen