Fotoprosjekt

Kommunefotoprosjektet mitt rullet videre, og på Sunnmøre var det noen som manglet i arkivet. Det gjaldt Volda, Sande, Ulstein, Sula og Stordal. I tillegg var Vanylven dekket med svært få bilder, så midt i september kjørte jeg en runde som startet langs Austefjorden i Volda. Her traff jeg på en geiteflokk, og mye fint kulturlandskap under høye fjell. Det samme gjaldt Dalsfjorden, men her var det lengre mellom bebyggelsen.

 

Geiter ved Austefjorden, Volda.

 

Fjordlandskap

Over i Vanylven gikk ferden langs Rovdefjorden og Syvdefjorden. Ved sistnevnte reiser det seg en takkete fjellrekke på østsiden, hvor den skarpe Høystakken skiller seg ut. Et opplagt turmål ved en senere anledning. Fra Koparneset tok jeg ferge over til Gurskøya, og Sande kommune. Her rundet jeg vestsiden av øya langs Gursken, Sandsfjorden og Gjerdsvika, før jeg gled gjennom Herøy til Ulstein.

 

Ved Syvdsneset i Rovdefjorden, Vanylven.

 

Flø

Flø ligger vest på Hareidlandet, og har et flott kystkulturlandskap. Fine strender med både sand og rullestein finnes også, med utsikt mot Runde og Atlanterhavet. En tur ut hit er nesten obligatorisk når man er på disse kanter. På tilbakeveien stoppet jeg i Ulsteinvik, og tok en nærmere titt på monumentet utenfor kulturhuset Sjøborg.

 

Ved Fløstranda på Hareidlandet, Ulstein

 

Til Stordal

Ny fergetur over Sulafjorden, og jeg var på Sula, en liten øykommune et steinkast sør for Ålesund. Jeg fant noen motiver her også, før jeg fulgte Storfjorden innover til Stordal. Denne kommunen er også ganske liten, med typisk fjordlandskap for indre Sunnmøre. Jeg stoppet ved Dyrkorn og kommunesenteret Stordal, før jeg tok tilbake til E39 og Tresfjorden i Romsdal, siste post for dagen.

 

Ved Solavågseidet, Sula.

 

Se flere bilder fra denne turen