Ny dag

En ny dag opprant i det ville vesten. Rundreisen i USA’s sørvest-stater var kommet halvveis, og vi befant oss nå i Moab, Utah. Her var vi ganske godt kjent fra før, vi tilbragte et noen dager her i 2008 med flere turer i Arches og Canyonlands nasjonalparker. Denne gangen hadde min turmakker Thor planlagt nok en runde med terrengsykkel, ettersom Moab er litt av et Mekka for den slags eskapader. Ikke noe for meg, så jeg ville prøve å utforske steder jeg ikke hadde vært før rundt byen.

 

Ved Fisher Towers nær Moab.

 

Fisher Towers

Jeg kjørte først langs Colorado River, og tok en avstikker opp til Castle Valley øst for Moab. Her finner man et klassisk western-landskap med de karakteristiske fjellene med flat topp og stupbratte vegger. Det bar videre langs elva oppover Professor Valley, til Fisher Towers. Dette er en samling store tårn og spir i den vanlige røde sandsteinen som preger mye av landskapet rundt Moab. Naturen har tatt det ganske langt her, og det var en fin opplevelse å rusle mellom de svære formasjonene.

 

Ved Salt Wash Rapids i Colorado River.

 

Langs Colorado River

Etter en times tid vendte jeg nesen nedover langs Colorado River igjen, og kjørte utover mot Potash vest for Moab. Her passerte jeg loddrette fjellvegger hvor en mengde fjellklatrere boltret seg i det fine været. Våren hadde kommet forlengst, og trærne stod lysegrønne i super kontrast mot de rødbrune sandsteinsflatene. Ved Potash fant jeg Jug Handle Arch, et naturlig steinspenn som absolutt lignet et håndtak. Ikke langt unna dukket det opp gamle indianske helleristninger, eller petroglyfer som det heter her. Det ble dermed en fin liten utflukt, men dagen var enda ung. Jeg hadde vel nesten forbannet meg på at jeg ikke skulle bruke tid i Arches denne gangen, men nå så det stygt ut…

 

Det grønnes ved Potash nær Moab.

 

Se flere bilder fra denne turen