Gråværsdag

Ny dag, nye muligheter. Den femte dagen på Nord-Norgeturen fikk en grå start, det tidligere omtalte nedbørområdet dekket Andørja og resten av Sør-Troms ganske fullstendig. Men jeg fortsatte ufortrødent videre, det var mange kommuner å fotografere. Etter værmeldingen å dømme, skulle det være lettere vær ned mot Lofoten og Vesterålen. Jeg satte derfor kursen dit.

 

Nessebua ved Foldvik Brygger, Gratangen.

 

Kommune-foto

Men før jeg kom så langt, var det nok å gjøre i fjordområdene i Sør-Troms og Ofoten. Turen gikk fra Andørja via Salangen til Lavangen. Her besøkte jeg Krambuvika ved Soløy, et utendørs museum med bygninger tilknyttet fiskeri og handel gjennom de siste århundrene. Veien videre gikk gjennom Spansdalen og over fjellet til Gratangen, med flere kultuminner i Gratangsbotn og Foldvik. Deretter gjennom Skånland, Evenes, Tjeldsund, Harstad og Kvæfjord. På veien fant jeg mye interessant, til tross for grått vær. Regnet dempet seg ganske fort, og jeg hadde oppholdsvær på mye av turen. Mot Lofoten så det enda lysere ut.

 

Svaberg ved Evenesvika, Evenes.

 

Se flere bilder fra denne turen