Hobbyspesialisten i Førde har spesialisert seg på puslespill med bilder av norske tettsteder og kjente naturattraksjoner. Nå har de valgt en serie av mine dronebilder til å pryde en del av panorama-serien med tusen brikker. 

 

Litt å pusle med

Da pandemien stengte ned samfunnet vårt i 2020, fikk mange dilla på puslespill igjen. Interessen gikk til himmels, og det ser ikke ut som den har gitt seg etter at corona-restriksjonene forsvant. Det sier i alle fall Stian Solheim, daglig leder i Støtt Media AS, som driver Hobbyspesialisten.no.

Firmaet er basert i Førde, og har spesialisert seg på puslespill med motiver hentet fra norske byer og tettsteder, i tillegg til enkelte kjente naturattraksjoner. Gjerne fotografert fra lufta.

Til regionavisa Varden i Skien forteller Solheim at folk fortsatt har tid og ork til å sette seg ned med tusen brikker som skal plasseres riktig. Det følger med en plakat av motivet med alle Hobbyspesialistens puslespill, så man trenger hverken ekstreme logiske evner eller uvanlig tålmodighet for å sette de sammen. Puslespillene tar heller ikke ukevis å fullføre.

Erfaring viser at familier fortsatt liker å samles rundt et puslespill. Blant eldre har det lenge vært en populær hobby, men også yngre generasjoner har kastet seg på trenden.

 

 

Hjemstedet ditt som puslespill?

Før et puslespill lanseres, loddes gjerne stemningen i lokale kanaler på nett. Da Stian Solheim denne uka undersøkte interessen for et panoramabilde av Langesund i Bamble, fikk han en vanvittig respons. Planen var først å produsere 50 puslespill av bildet, men alle ble bestilt samme kveld som innlegget ble publisert. Dermed må opplaget økes.

Det aktuelle bildet ble tatt med drone en solblank septemberdag i 2021, og er satt sammen av tre eksponeringer til et horisontalt panorama. Bildet viser det meste av Langesund, fra ytterst på Langesundtangen til torvet og Wrightegården.

 

Åndalsnes i Rauma blir puslespill.

 
Flere bilder fra Fritt Fall Foto og Design blir også puslespill i panorama-format. Motiver fra Saltstraumen i Nordland, Åndalsnes i Møre og Romsdal, samt Hvasser og Nevlunghavn i Vestfold er valgt til nye puslespill i serien. Kanskje du har et ønske om puslespill fra ditt eget hjemsted, og har et tips til oss?

 

Nye perspektiver

Bilder fotografert fra drone gir gjerne nye perspektiver på kjente og kjære steder, og mange henger det ferdige puslespillet på veggen. Hobbyspesialisten selger rammer for puslespill, og det går unna som bare det i følge daglig leder Stian Solheim. Mange synes det er stas med bilder det ikke finnes altfor mange eksemplarer av.

Jeg synes også det er stas at mine bilder havner på bordet i mange hjem rundt omkring i Norge. Men om du ikke er av den “puslete” typen, kan du bestille vanlige veggbilder i alle mulige størrelser fra oss. Vi leverer på fotopapir, lerret, akryl og aluminium, og motiv kan du velge blant mer enn hundre tusen bilder i arkivet vårt. Det dekker samtlige kommuner i Norge, så de finner garantert noe med lokal tilknytning, uansett hvor du bor i landet vårt.

 

Det blir også puslespilll av Nevlunghavn i Larvik.