Et definitivt høydepunkt innen nordisk naturfoto er Nordic Nature Photo Contest, eller NNPC som den ofte forkortes til. I år har rundt 340 fotografer deltatt med tilsammen 4300 bilder. Et av mine har blitt premiert.  

 

Høydepunkt i nordisk naturfoto

Nordic Nature Photo Contest (NNPC) har etablert seg som en av nordens største naturfotokonkurranser, og har blitt et definitivt høydepunkt innen nordisk naturfoto. Den første konkurransen gikk av stabelen tilbake i 2011, og stadig flere fotografer deltar med sine beste naturbilder.

I år har rundt 340 fotografer sendt inn til sammen 4300 bilder til konkurransen, fordelt på åtte kategorier. De deltakende fotografene kommer hovedsaklig fra Norge, Sverige, Finland og Danmark. Konkurransen arrangeres av magasinet Natur & Foto, med mangeårig naturfotograf Baard Næss som ansvarlig redaktør.

– Det er viktig for oss å sette fokus på denne konkurransen. Vi vet hvor hardt fotografene jobber for å få gode bilder, skriver Næss i forordet til bildeboken som utgis i forbindelse med fotokonkurransen.

– Vi har en filosofi i Natur & Foto om at det bør være puls i miljøet for å drive fram motivasjon og inspirasjon til å videreutvikle naturfotografiet.

 

Det premierte bildet er tatt ved Åmli i Aust-Agder.

 

Natur & Foto-dagen med prisseremoni

For å bidra til å skape den nødvendig pulsen i naturfotomiljøet, arrangerer magasinet Natur & Foto-dagen i Oslo Konserthus, sentralt i Oslo. Denne dagen holder kjente naturfotografer foredrag som inspirerer til nye innfallsvinkler. Det gir ekstra motivasjon til å komme seg ut med kamera i den unike nordiske naturen.

I tillegg til fotomesse med gode tilbud fra leverandører, arrangeres en egen prisseremoni for NNPC på Natur & Foto-dagen. Vinnere og pallplasserte i åtte kategorier vinner fine og verdifulle premier, mens øvrige premierte får velfortjent heder og ære.

 

Fra premieutdelingen i Oslo Konserthus.

 
Årets nordiske naturfotograf ble svenske Nicklas Wijkmark, med et fantastisk bilde av en svømmende slange fotografert fra undersiden. Årets unge naturfotograf ble Simon Johnsen, med en flott bildeserie av både dyr og fugler. Alle vinnerbilder og øvrige premierte bilder kan du se her.

Årets seremoni ble også en hyggelig opplevelse for min egen del. Ikke minst fordi et av mine egne bilder var blant de premierte. Et bilde tatt i lett snøvær en novemberdag nær Åmli i Aust-Agder ble premiert i kategorien “Årets nordiske landskapsbilde 2017”. For meg henger en slik utmerkelse høyt, og gir inspirasjon til videre fotografering i den flotte naturen vår.

 

 

Se flere bilder fra prisseremonien