Insomnia er den største gaming-festivalen i Storbritannia, og trekker flere titalls tusen mennesker med interesse for dataspill til messehallene. Vi har besøkt messen for andre gang, og samlet noen inntrykk fra Insomnia #62 i Birmingham.

 

Storbritannias største gaming-festival

Insomnia er Storbritannias største gaming-festival, og drar flere titalls tusen mennesker til eventene som går over fire dager to eller tre ganger pr år. I august for tre år siden tok jeg med sønnen min til det 55. i rekka, som den gangen gikk av stabelen ved Ricoh Arena i Coventry. Siden da har festivalen vokst ytterligere, og i påsken i år gikk Insomnia #62 sin gang ved National Exhibition Centre (NEC) i Birmingham. Det er landets nest største by, og NEC er det største messe- og utstillingsenteret i Storbritannia.

 

Møte med ‘The Terroriser’ på Insomnia #62.

 

Møte med Youtube-stjerner

Min 17-årige sønn Joakim er som mange på hans alder interessert i data-spill, og derfor tok vi på ny turen over Nordsjøen i påsken. Denne gangen hadde han med seg kameraten Erling på turen. Vi vandret rundt i utstillingshallen med konsoll- og spillprodsenter som Nintendo og Sony, og her ble det prøving av diverse nye spill, og mye spennende å se.

Festivalen omfatter PC- og konsoll-spill, retrogaming, cosplay, brettspill og mye mer. Vi tok også turen innom noen av showene fra hovedscenen, og ikke minst var det stas for ungdommen å møte store YouTube-stjerner i deres “meet and greet”-soner. En liten times spasertur i Birmingham sentrum fikk vi også tid til. Her er bilder fra våre tre dager på Insomnia #62.

 

Nintendo-spilling i messehallen under Insomnia #62.

 

Kort rusletur i Birmingham

Birmingham er Storbritannias nest største by med rundt 1,1 millioner innbyggere. Tar man med alle forsteder (metropolitan area), bor over over 3,6 millioner mennesker i tilknytning til Birmingham. Byen er regionsenter for West Midlands, som ligger rundt 15 mil nordvest for London.

Birmingham ble kraftig bombet under andre verdenskrig, og bygd opp igjen utover 1950- og 1960-tallet. Byen ble ofte omtalt som en stygg by, eller betongjungel. Men i de senere år er det utført store og grundige renoveringsarbeider. Mange gamle bygater og bygninger er restaurert, og flere grønne lunger er tilført byens sentrum.

 

Ved St Martin’s Square, Birmingham.

 
Vi tok oss tid til en kort rusletur i Birmingham sentrum. Det var søndag morgen, og ganske stille i gatene. Vi besøkte The Bull Ring, som har vært byens markedsplass og sentrum siden tidenes morgen. Idag er det et moderne shopping-senter her, og det ligger også i tilknytning til byens sentralstasjon. Den moderne Selfridges-bygningen har en spesiell arkitektur, og ligger ved siden av den gamle St. Martin’s Church. Store kontraster der, med andre ord. Men den gamle og stygge seksti-tallsbyen ser ut til å være borte.

 

Se flere bilder fra denne turen