Ut på tur igjen

Etter hjemkomst fra Irland varte det ikke lenge før det bar ut på tur igjen. Jeg var hjemme et døgn før jeg la ut på veien, denne gangen mot nord. Langt mot nord skulle jeg også. Målet var Finnmark, og det nest siste steget i fotoprosjektet “fotografere i samtlige kommuner i Norge”. Men dit var veien som sagt lang. Dessuten hadde jeg et par ting å ta meg av på veien.

 

Kornåker på Vikaengene, Selbu.

 

Gjennom indre Trøndelag

Grytidlig den siste fredagsmorgenen i juli trillet jeg i vei. “Bobilen” var klargjort, og den tok meg strake veien fra Bø mot Oslo, over Romerike, opp gjennom hele Østerdalen til Røros, og derfra over til Tydal i Sør-Trøndelag. Dette er ikke raskeste vei nordover, men jeg hadde svært få bilder fra Tydal i arkivet. Og null bilder fra nabokommunen Selbu. Derfor omveien. Det ble fotografering fra fjelltraktene ved Stuggudalen og ned gjennom hele Neadalen frem til Selbusjøen. Et par bygdetun og et fint kulturlandskap på elveslettene ved Selbu ble også festet til minnebrikken.

 

Sommerkveld ved Nesna, Helgelandskysten.

 

Sommerkveld på Helgelandskysten

Turen gikk raskeste vei videre. Jeg fulgte E6 gjennom Trøndelag frem til Mosjøen i Nordland. Her ble det en ny avstikker. Nesna kommune på Helgelandskysten var også tynt representert i arkivet, så da var det svært så hyggelig å komme frem til fergeleiet på Levang ved Ranfjorden i en nydelig sommekveld. Ferga tok meg over til Nesna mens kveldssola farget det spredte skydekket over fjorden. Langs Litlsjona var det stille og fint, og på Sjonfjellet fikk jeg en uforglemmelig ustikt mot Sjona, Lovund og Træna lengst ute i havet. En bedre start på turen kunne det knapt ha blitt.

 

Fra Sjonfjellet mot Træna, Helgelandskysten.

 

Se flere bilder fra denne turen