Kystby

Los Alcázares er en kystby ved Mar Menor i Murcia-regionen, Spania. Tidligere var den en typisk fiskerlandsby, men i dag et av mange feriesteder på den spanske solkysten Costa Cálida (“den varme kysten”). Mar Menor betyr “det lille havet”, og er Europas største saltvannslagune med sine nesten 20 km&sup2. Den er adskilt fra Middelhavet av den smale halvøya La Manga, og holder 2-4 grader høyere temperatur.

 

På strandpromenaden i Los Alcázares.

 

Gode strender

Rundt 14000 mennesker bor i Los Alcázares året rundt, men antallet vokser til over 100000 i den tetteste turistsesongen. Det er disse som i stor grad gir levebrød til de fastboende, og som mange andre spanske byer er Los Alcázares vert for flere “fiestaer” og festivaler. Byen har også noen av de beste strendene i Murcia-regionen, mange av dem har såkalt “blått flagg” fra spansk reiselivs hovedorganisasjon. Slik status gis for renslighet, sikkerhet og atmosfære.

 

Parasoller ved Playa del Espejo i Los Alcázares.

 

Høstferie

Firmaet jeg arbeider for kjøpte tidligere i år en ferieleilighet i Puero Marina-komplekset ved Los Alcázares, til bruk for ansatte og deres familier. Leiligheten ligger bare 10 minutters gange fra sjøkanten, i et avskjermet leilighetsbygg med bassenger og solplasser rundt. Jeg hadde spart en ferieuke, og tok med samboer på ferie til sol og varme i midten av oktober. Men ferie fra kameraet blir det aldri.

 

Kveld ved Puerto Marina i Los Alcázares.

 

Se flere bilder fra denne turen