Skogsfylket

Rundturen i Norge fortsetter med et av våre to fylker uten kystlinje: Hedmark. Skog er et nøkkelord når man skal beskrive fylket jeg kommer fra. Det er ganske mye av den der. Men det er også flotte kulturlandskap på Hedmarken, ved “innlandskysten” langs Mjøsa. Fjellterreng er det også mer enn nok av, det høyeste fjellet er Rondslottet som når opp i 2178 m.o.h. Leter du etter villmarksføllelsen er den aldri vanskelig å finne. Den kan du finne i Finnskogens dype granskoger, i Femundsmarkas lyse furuskog, eller i en eller annen bortgjemt botn mellom Rondanes stortopper. Glomma, Norges lengste elv, renner gjennom hele fylket fra nord til sør.

 

Sommerkveld ved Vermundsjøen, Åsnes.

 

Tredje størst

Hedmark fylke dekker 27307 km², og er med det landets tredje største. Det grenser til Sør-Trøndelag i nord, Oppland i vest, og Akershus i sør. Mot øst ligger Sverige. Det bor snaut 200000 mennesker i Hedmark, noe som gir fylket en plassering midt på treet når det gjelder folketall. Hamar, Elverum og Kongsvinger er de største byene. Hedmark er i likhet med Akershus inndelt i 22 kommuner, og her er bildeserien med hele rekka.

 

Høstmorgen i Dørålen, Rondane.

 

Oppdatering 1.1.2020: Hedmark ble slått sammen med Oppland fra 1. januar 2020, og link viser nytt galleri for Innlandet fylke.

 

Se bildegalleri

 

Kategorier: Bildegalleri