En haug med bilder

Det gikk bra. Hele turen. USA-eventyret ble som vi håpet på, og litt til. Rundt 6800 råfiler kom jeg hjem med, og i de neste ukene vil jeg publisere bilder fra reisen etter hvert som jeg får de ferdig. Vi tar det fra begynnelsen.

 

Morgen ved Fire Wave, Valley Of Fire.

 

Valley Of Fire

Lørdag kveld for snart 3 uker siden landet vi i Las Vegas, Nevada. Det var bare å komme seg i seng, for planen for neste dag var klar: Soloppgang i Valley Of Fire State Park. Dette er Nevadas eldste og største state park, og dekker 190 km&sup2. Den ligger ca 8 mil nordøst for Las Vegas. Valley Of Fire har navnet sitt fra de røde sandsteinslagene som dekker store deler av området, fjellformasjonene gløder når morgen- eller kveldssola treffer de.

 

Morgen nær Kaolin Wash, Valley Of Fire.

 

Aztec-sandstein

Sandsteinen i området tilhører for det meste den såkalte Aztec-typen, og har sin opprinnelse i sanddyner formet for 150 millioner år siden. Siden har erosjon skapt det fantastiske landskapet vi kan se i dag. Her er til dels utrolige formasjoner i rødt, oransje, gult og hvitt. Fire Wave er en kjent formasjon i parken, og kan sammenlignes med den mer berømte The Wave i Arizona. Jeg begynte fotosesjonen ved Fire Wave bare sekunder før sola klatret over horisonten. Bergrunnen bestod av rød og hvit sandstein som skapte et vakkert bølgemønster, og da solstrålene etterhvert traff fjellet var det ikke vanskelig å se hvor navnet på området kom fra. Lufta var klar og passe kjølig, perfekt for litt småvandring rundt i det flotte landskapet. Det var mye mer enn Fire Wave som påkalte oppmerksomhet, og mange ørkenplanter stod i full blomst.

 

Fjellformasjoner i Valley Of Fire.

 

Elephant Rock

Etter en times tid kjørte jeg ned på hovedveien, og videre ut til Elephant Rock, en elegant formasjon som heller ikke er vanskelig å knytte til navnet. Her blomstret dessuten store mengder av brittlebush, med gule blomster som lignet små prestekrager. Etter litt mer utforsking og fotografering, kjørte jeg tilbake til Las Vegas for å hente kameraten som er selverklært B-menneske, og forhåpentlig hadde stått opp.

 

Elephant Rock, Valley Of Fire.

 

Se flere bilder fra denne turen