Makeløse Efjorden

De siste to dagene av turen til det ytterste nord inneholdt naturlig nok mye kjøring. Jeg befant meg fortsatt i Troms da sola rant, men turen gikk fort ned mot Nordland. Været var fortsatt bra, men noen byger slapp over fjellet fra øst innerst i Ofotfjorden. Jeg tok en kort stopp i Narvik, før jeg fortsatte til den makeløse Efjorden i Ballangen. Her skinte sola fra en knallblå himmel, og fjorden lå blikkstille under de glattskurte fjellene som er typiske for denne delen av landet. Helt siden barndommen har dette vært et favorittsted, men sjelden har jeg sett det slik som denne dagen.

 

Ved Mølnosen i Efjorden, Ballangen.

 

Over Tysfjorden

Jeg måtte allikevel rive meg løs, og fortsette turen sørover. Det bar over Tysfjorden med ferge, og ned gjennom Hamarøy og Sørfold. En avstikker langs gamle E6 mot Bonnåsjøen, og videre innover langs Leirfjorden tok jeg meg tid til. Så fulgte jeg hovedveien forbi Fauske, gjennom Saltdal og over Saltfjellet. Her og der ble det noen fotostopp, før jeg rullet inn i Mosjøen utpå kvelden. Den gamle bebyggelsen i Sjøgata stod på fotolista, så der ble det en liten rusletur før jeg fikk jeg en matbit lengre bort i byen. En fin sommerkveld langs Vefsna og elvestrekningene i Svenningdalen satte punktum for oppholdet i Nord-Norge, og det bar inn i Trøndelag.

 

Kveld ved Sefrivasselva i Svenningdalen.

 

Gjennom Trøndelag

Etter overnatting litt sør for Grong, forlot jeg E6 sør for Steinkjer. Jeg fulgte nordsiden av Trondheimsfjorden gjennom Inderøy og Leksvik, fordi sistnevnte var fryktelig tynt representert i bildesamlinga. En rekonstruksjon av en gammel stavkirke ved Hindrem var blant fotostoppene her. Varmt og godt sommervær preget fortsatt turen idet jeg tok ferga over fjorden fra Rørvik til Flakk. Et lite sveip innom Rindal på Nordmøre, av samme grunn som Leksvik, og dett var dett. Noen timers kjøring hjem til Bø var alt som gjenstod av en 7200 km lang reise, og nok et fotoeventyr var over.

 

Sommerdag ved Leksvik, Trondheimsfjorden.

 

Se flere bilder fra denne turen