Fullført fotoprosjekt

Fotoprosjektet er fullført. 19 fylker. 426 kommuner. 61396 bilder. Frittfallfoto.no dekker nå en komplett liste over norske kommuner. Det har tatt noen år, og en betydelig mengde arbeid. Men det er for ingenting å regne mot det jeg har fått igjen i opplevelser rundt omkring i hele Norge. At prosjektet er fullført betyr på ingen måte slutten på fotograferingen. Jeg har fortsatt masse ubehandlede bilder på lager fra høsten, og skal fortsette å besøke kriker og kroker av landet jeg ikke har sett enda. For Norge er ikke så lite, slik vi ofte hører.

 

Ved Kinnar-Sandfjorden på Nordkinnhalvøya, Finnmark.

 

Statistikk

Vi kan jo fortsette med litt statistikk: Norges areal er 323787 km² (ikke inkl. Svalbard). Kystlinjen vår er 100915 km, inkludert øyer, holmer og skjær. Den er verdens nest lengste, etter Canada. Landet består som nevnt av 19 fylker og 426 kommuner nå nær utgangen av 2017. Den største kommunen er Kautokeino, med 9707 km² er den større enn både Rogaland og Aust-Agder fylker. Kvitsøy er vår minste kommune med bare 6,3 km². Men denne strukturen kommer til å endre seg i årene som kommer, allerede om et par måneder slås de to fylkene i Trøndelag sammen til ett. Flere fylkes- og kommunesammenslåinger er på trappene.

 

Morgen på Lindesnes.

 

Bilder fra samtlige kommuner

Jeg fikk mitt første kamera som 15-åring, og har fotografert på kryss og tvers av landet siden midten av 1980-tallet. Til å begynne med var det ganske sporadisk, men fra 1992 ble foto den mest dominerende hobbyen. Det er allikevel først de siste tre eller fire årene jeg har hatt et spesifikt mål om å ta bilder i alle Norges kommuner. Og helst klare det før Jan Tore Sanner og resten av den sittende regjeringen endrer kartet for godt. Røst ble fotografert som den aller siste kommunen på lista i slutten av august. Bildene ble publisert på søndag, og dermed var kommunesamlingen komplett. I de neste ukene vil jeg sette sammen et bildegalleri for hvert fylke, med ett bilde fra hver kommune innenfor dets grenser. Det blir en fotografisk reise rundt hele Norge, og vi starter i morgen.

 

Is-diamanter ved Lovatnet, Nordfjord.