Regnvær

Etter en lang og fin dagstur i Rago nasjonalpark, opprant en ny dag med ikke fullt så behagelige værforhold. Som meteorologene hadde forutsett, var Saltendistriktet dekket av lave skyer og regn. Så min reise i Nord-Norge fortsatte, kanskje ikke helt uventet, videre nordover. E6 er den eneste muligheten til lands, så jeg la i vei fra overnattingsstedet i Sørfold på morgenkvisten. Ved Bognes rakk jeg akkurat å se fergelemmen gå opp, og måtte vente en drøy time før jeg kom meg over Tysfjorden.

 

Durmålsfjellet ved Skjomen, Narvik.

 

Mot Sør-Troms

Sør-Troms og Senja var målet for dagen. Foto-prosjektet jeg har gående med å ta bilder i samtlige norske kommuner innen utgangen av 2017 ville komme et langt skritt videre her, med mange kommuner som manglet i bildearkivet. Etter Narvik ble været lettere, og sola tittet mer og mer frem etterhvert som jeg beveget meg nordover.

 

Ved Bardu bygdetun, Bardu.

 

Kort besøk på Senja

Turen gikk gjennom Bardu, Målselv og Sørreisa, før den svingte ut til Tranøy på Senja. Her kjørte jeg til Rødsand på den sørlige delen av øya, et sted omgitt av spisse tinder og topper. Det er aldri vanskelig å finne fotomotiver på Senja, så målet om bilder fra Tranøy ble oppfylt ganske fort. Dermed bar det tilbake til fastlandet, hvor bilen tok meg sørover igjen mot Dyrøy og Salangen. Også her gikk det problemfritt å fotografere det vakre landskapet.

 

Idyll ved Storvatnet på Senja.

 
Det led mot kveld da jeg nærmet meg Ibestad kommune, og øya Andørja. Et skydekke med regn var i ferd med å trekke inn fra sør, men jeg håpet på en fin kveldsstund før sola gikk ned. Det skulle vise seg å slå til, og vel så det. Men mer om det i neste innlegg, her er bilder fra turens fjerde dag så langt.

 

Nær Løksebotn ved Salangen.

 

Se flere bilder fra denne turen