Ny etappe

En ny dag i nord opprant med skyer og regn. Tiden jeg hadde til rådighet nærmet seg oppbrukt, så jeg måtte videre mot sør. Jeg befant meg ved Mosjøen, men etter frokost bar det sørover langs E6. Veien følger Vefsnas dalføre, og ved Laksfors danner elva nettopp Laksforsen. Den er en kjent laksefiskeplass, og i tillegg er vannmassene i den svære fossen et flott syn.

 

Laksforsen i Vefsna.

 

Snarvisitt i Hattfjelldal

En av kommunene som manglet i bildearkivet mitt, var Hattfjelldal. Skog og fjell dominerer, med Hatten som et solid landemerke. Jeg tok avstikkeren de tre milene østover fra Trofors, og fant noen motiver langs veien. Jeg brukte ikke all verdens tid her denne gangen, men det er mye fin natur i kommunen, så jeg håper på et lengre besøk en annen gang.

 

Regntung dag ved Storvatnet, Hattfjelldal.

 

Ut mot havet

Jeg hadde nemlig en annen plan. Ute ved kysten var det nok en gang meldt bedre vær, så jeg la kursen dit. Regnværet fulgte meg oppover Svenningdalen, forbi Tosen og nesten helt ut til Brønnøysund. Men her ble det som meteorologen hadde sagt, bedring i været. Betydelig bedring.

 

Hullet i Torghatten ved Brønnøysund.

 

Torghatten

Torghatten er en kjent turistattraksjon på Sør-Helgeland. Jeg hadde aldri vært der før, så nå hadde jeg sjansen til å utforske det kjente hullet i fjellet. Hullet er dannet av havet mot slutten av og etter siste istid, da det stod mye høyere enn nå. Den store havgrotta er 160 m lang, 35 m høy og 20 m bred. Fjellet ligger på øya Torget sør for Brønnøysund, og spaserturen opp fra parkeringsplassen tar ca 20 minutter på godt tilrettelagt sti med trapper. En lett tilgjengelig og fin opplevelse, før reisen gikk videre mot dagens hovedmål: Vega.

 

Ved Brønnøysund.

 

Se flere bilder fra denne turen