Mer digitalisering

Det har vært stille på fotograferingsfronten etter nyttår, så jeg har benyttet tida til å digitalisere flere bilder fra det gamle analoge arkivet. Denne gangen er det snakk om lysbilder fra juli 2003, da jeg bodde i Lillesand på Sørlandet. De første bildene i denne serien stammer fra de indre traktene av Lillesand kommune, med Austre Grimevannet og Olashei naturreservat som perler i skog- og heilandskapet. Olashei er et mye brukt turterreng hele året, og jeg brukte området flittig i mine 11 år som innbygger i sørlandsbyen. Området rommer et knudrete landskap med skrinne heier der krokete furutrær klorer seg fast som best de kan. Innimellom ligger små tjern og myrer med artsrik vegetasjon.

 

Sommerkveld på Olashei, Lillesand.

 

Sommerturer på kryss og tvers

Seriens videre innhold er bilder fra en stille sommerkveld ved Gaustablikk her i Telemark, med den mektige Gaustatoppen i bakgrunnen. Jeg mener å huske at bildene ble tatt på en omvei etter et arbeidsoppdrag i Oslo, så det ble ganske sent på kvelden før jeg var fremme. Kveldssola farget det vakre landskapet rundt Brennstaultjønne, og lyset falt enda et hakk når jeg tok fatt på fjellveien over Tuddalsfjellet. Steinurene langs Heddersvatnet glødet i det varme sommerlyset, og Blefjell glimtet til langt borte i øst.

 

Blikkstille ved Gaustablikk, Telemark.

 

Kaldvellfjorden

Tilbake i Lillesand er det noen glimt fra Kaldvellfjorden, en sommerfavoritt for barna da de var små. Torsbukt har en fin, liten sandstrand med svaberg på hver side. I dag er det også rampe for rullestolbrukere der, og stedet er fortsatt en mye brukt badeplass for lokalbefolkningen.

 

Bading ved Kaldvellfjorden, Lillesand.

 

Ferietur gjennom Hordaland

De siste bildene i serien stammer fra en ferietur til Bergen og Sunnhordland. Vi besøkte Steinsdalsfossen ved Norheimsund, du vet fossen du kan gå under. Den ligger lett tilgjengelig ved rv 7 mellom Bergen og Hardanger. Etter fergetur over Hardangerfjorden besøkte vi det flotte Baroniet Rosendal i Kvinnherad, før vi trillet barnevognene fra Sunndal opp til Bondhusvatnet i Bondhusdalen. Vatnet er irrgrønt av brepåvirkning, Bondhusbreen henger oppe i fjellsida på motsatt side. Barna fikk prøve å vasse i det iskalde vannet, og bildene vekker gode sommerminner alle sammen.

 

Sommeridyll ved Steinsdalsfossen nær Norheimsund.

 

Se flere bilder fra sommeren 2003