Ut av byen

I februar 2003 kom verdenseliten i skiskyting til Holmenkollen. Jeg tilbrakte en uke i Oslo i forbindelse med TV-produksjon fra konkurransene, men fredag 14. februar var det fridag. Det var en strålende vinterdag uten en sky på himmelen over hele Østlandet, så jeg tok turen ut av byen. Med kamera, naturligvis.

 

Andersnatten i Eggedal, Sigdal kommune.

 

Blendende vinter i Eggedal

Jeg kjørte vestover mot Buskerud, forbi Drammen og Hokksund. Turen gikk opp gjennom Sigdal og Eggedal, hvor den kjente Andersnatten troner over skogsbygdene. En enslig isklatrer kunne skimtes oppe i den veldige fjellveggen, i et forsøk på å klatre den såkalte “hvite stripen”. En utfordring sommer som vinter. Lengre opp i dalføret, på fjellet mot Hallingdal, ligger Haglebuvatna og Flenten. Her åpenbarte det seg et vidåpent og blendene vinterlandskap, som må være et skiparadis av de sjeldne. I alle fall for de som liker “bortoverski”.

 

Ved Flenten i Flå, Hallingdal.

 

Kveld i Hemsedal

I Hemsedal er det nok “nedoverski” som trekker flest besøkende, men det er nok av muligheter for de som trives best med langrennski under beina. Jeg hadde ikke med noen av delene, men det hindret meg ikke å fotografere ute på de store slettende under Skogshorn. Det mektige fjellet ligger på østsiden av Hemsedal, og rager 1728 m.o.h. Fjellet er et kjent landemerke i en vid omkrets, og med kveldssolas varme lys ble det et naturlig midtpunkt i de siste bildene fra den fine dagsutflukten. Etterpå bar det tilbake til Oslo for mer arbeid med Bjørndalen & co.

 

Vinterkveld nær Grytestølane i Hemsedal. Skogshorn i bakgrunnen.

 

Se flere bilder fra denne turen