Vinter-OL 2002

Tilbake til februar 2002. Salt Lake City i Utah, USA, arrangerte vinter-OL. Mange husker nok at det var et godt OL for norske idrettsutøvere. Norge ble beste nasjon med hele 13 gullmedaljer, og fire av dem tok Ole Einar Bjørndalen i skiskyting. Akkurat det skjedde på skiarenaen i Soldier Hollow, Heber Valley. Nettopp her hadde jeg min arbeidsplass i fire uker for 16 år siden. Firmaet jeg var ansatt i jobbet med tidtaking og resultatservice for langrenn og skiskyting, og perioden var preget av mye arbeid. Men det ble tid til litt fri innimellom, og da hadde jeg kamaeraet klart.

 

Gunn Margit Andreassen går ut på tredje etappe i skikytingsstafetten under OL 2002.

 

Salt Lake City

Salt Lake City er Utahs største by med drøyt en million innbyggere, og statens hovedstad. Byen ligger relativt høyt over havet, på ca 1300 m. Den er omgitt av høye fjell, de høyeste på østsiden når mer enn 3500 m.o.h. Her dominerer Mount Timpanogos, som reiser seg til 3582 m.o.h. På den andre siden av fjellene ligger Heber Valley og Deer Creek Reservoir, som dreneres gjennom den dype Provo Canyon. Her går veien og elva side om side ned til forstedene Provo og Orem.

 

Høye fjellsider i Provo Canyon.

 

Base i Orem

Sistnevnte var vår base i OL-perioden, og hver dag kjørte vi veien gjennom Provo Canyon opp til Heber Valley. Vi fikk dermed nærkontakt med det storslagne landskapet, og passerte også det fine området ved Deer Creek State Park. De få fritimene jeg hadde ble utnyttet så godt det lot seg gjøre, og her er mine glimt fra OL-byen og området rundt. Inkludert noen få bilder fra skiarenaen og konkurransene der.

 

Kveld ved Temple Square i Salt Lake City, Utah, USA.

 

Se flere bilder fra OL-byen