Teepees av fjell

Ei drøy mil sør for Page i Arizona ligger Cave Canyon. Her finnes et lite felt med fjellformasjoner av “teepee”-form, med vakre linjer skapt av rødlig, lagdelt sandstein. Den samme sandsteinen som dominerer enorme områder i denne delen av USA. Feltet ligger rett ved highway 89, så det er lett tilgjengelig. Jeg oppdaget det tilfeldig på tur forbi her en flott marskveld i 2008, men nå hadde jeg lyst til å se om morgensola kunne gjøre det enda bedre.

 

Morgen ved Cave Canyon nær Page.

 

Morgentur

Mens turkameraten fortsatt snorket lystig i vei på motellrommet i Page, kom jeg meg ut i den friske og kjølige morgenlufta. Været var glassklart, og etter 10 minutters kjøring var jeg fremme en god stund før sola kom opp over horisonten. Det ga meg tid til å finne de beste motivene, samtidig som lyset før soloppgang er fotogent i seg selv. I bakgrunnen lå det vidstrakte Paria-platået og lokket. Mon tro om vi kom oss opp der senere på turen?

 

Morgenlys ved Cave Canyon nær Page.

 

Se flere bilder fra denne turen