Beskyttelse mot pirater

Cabo de Palos er en liten halvøy sør for La Manga ved den spanske Middelhavskysten, og samtidig navnet på landsbyen innenfor. På 1500-tallet ble det bygget et vakttårn på Cabo de Palos, til beskyttelse mot pirater. Tre hundre år senere ble det nåværende fyret bygget, det 50 m høye tårnet står på en høyde ca 30 m over havet ute på neset. Etter tre års byggearbeid, ble det satt i drift 31. januar 1865.

 

Faro Cabo de Palos står på odden ved Playa de la Calafría, Costa Cálida.

 

Dramatisk historie

Farvannene utenfor Cabo de Palos har en dramatisk historie. I 1906 sank det italienske seilskipet SS “Sirio” like øst for stedet, og minst 150 italienske og spanske emigranter omkom på veien mot Sør-Amerika. I mars 1938 stod også et av de største sjøslagene under den spanske borgerkrigen i farvannene her, og i april 1946 sank et stort frakteskip i nærheten.

 

Ved Playa de la Calafría på Cabo de Palos.

 

Fargerikt landskap

Berggrunnen på Cabo de Palos er av vulkansk opprinnelse. Det gir et svært variert og fargerikt landskap, med oransje og rødbrune klipper som stuper i det blågrønne havet. Området er kjent for sitt undervannseldorado, og besøkes av dykkere fra fjern og nær. Jeg holder meg imidlertid over vann, her er mine inntrykk fra stedet.

 

Fargerik berggrunn på Cabo de Palos.

 

Se flere bilder fra denne turen