Inn i Utah

Så var vi igang. Fra Las Vegas gikk turen nordøstover, fra Nevada og inn i Utah. Vi hadde en liste med steder vi ønsket å oppleve, men ingen konkret rute for hele turen. Vi fikk ta det litt på sparket etter vær og føre. Sola skinte i alle fall da vi nærmet oss Zion National Park, så det ble første felles punkt på turlista.

 

Ved Court Of The Patriarchs, Zion Canyon.

 

Zion National Park

Zion National Park ble etablert i 1919, og dekker et areal på 590 km². Området domineres av dype canyons erodert i rød og hvit sandstein, den største er midtpunktet i parken, Zion Canyon. Stupbratte og glattskurte fjellsider reiser seg på begge sider av dalen, som besøkes av millioner hvert år. Dalen strekker seg 24 km inn mellom fjellene The Watchman, Mountain Of The Sun og The Great White Throne på østsiden, og Angels Landing, Three Patriarchs og The Sentinel i vest. I sommersesongen får man ikke kjøre privatbil inn i Zion Canyon, man kan kun benytte seg av de gratis bussene som trafikkerer veien kontinuerlig gjennom hele dagen.

 

Ved Sand Bench, Zion Canyon.

 

Sand Bench Trail

Det finnes mange merkede fotturruter i området, og de inkluderer alt fra lette til svært krevende turer. På vår forrige USA-tur i 2008 gikk vi til topps på luftige Angels Landing, men denne gangen følte vi for en mykere start. Valget vårt falt på ganske så moderate Sand Bench Trail. Den innebar litt stigning i begynnelsen, før den fulgte en terrasse med løsmasser i en runde på 5-6 km. Ruten starter ved Court Of The Patriarchs, en idyllisk oase ved North Fork Virgin River omgitt av spektakulære fjell. Rundturen gir fin utsikt mot dalen og fjellene både oppover og nedover Zion Canyon, og kan trygt anbefales for alle uten spesielle helseplager som begrenser mobiliteten.

 

The Watchman, Zion Canyon.

 

Kveld i Upper East Canyon

Etter fotturen tok vi en avstikker opp bilveien gjennom Upper East Canyon. Herfra går en kort sti til Canyon Overlook, hvor man får kjempeflott utsikt nedover dalen mot Zion Canyon. Vi var griseheldige, og fikk se kveldssola sette fyr på noen regnbyger som passerte. Det ble et ganske spesielt syn, bygene så akkurat ut som flammer i det glødende baklyset som sola skapte. En virkelig god start på reisen.

 

Kveld ved Canyon Overlook, Upper East Canyon.

 

Se flere bilder fra denne turen