Gammel by

Cartagena er en havneby ved Middelhavet, sørøst i Spania. Feltherren Hasdrubal fra Karthago grunnla byen i år 227 f.Kr, og ga den navnet Qart Hadash (Nybyen). Det varte imidlertid ikke så lenge, for romerne erobret byen bare 18 år senere. De kalte den Carthago Nova. Opp gjennom århundrene har byen blitt overtatt av ulike folkegrupper, og var bl.a. under arabisk herredømme i over 700 år.

 

På Plaza San Sebastián i Cartagena.

 

Marinebase

Mye av Cartagenas historiske betydning skyldes den beskyttede havnen. Den var utgangspunkt for mye av trafikken til de vestindiske øyer etter oppdagelsen i 1492, og Cartagena har vært en viktig marinebase helt siden 1500-tallet. Den er fortsatt hovedsete for den spanske marinen.

 

Ved Teatro Romano i Cartagena.

 

Severdigheter

I dag har Cartagena drøyt 200000 innbyggere i selve byen, men dette tallet dobles om man tar med byens umiddelbare omland. De mange sivilisasjonene som har satt preg på byen gjennom dens 2200 år lange historie, har etterlatt mange severdige landemerker. Det mest kjente er kanskje Teatro Romano, det gamle romerske teateret, midt i den gamle bykjernen. Men bybildet preges også av arkitektur av langt nyere dato, bl.a. en mengde bygninger i Art Noveau-stil. Her er noen glimt fra Cartagena i dag.

 

Skulptur på Plaza del Puerto de Cartagena.

 

Se flere bilder fra denne turen