Fløyen etter solnedgang

Byen er Bergen, og laget er Brann. Om ikke hvert år, så i alle fall som oftest. Fotball har imidlertid fint lite med denne bildeserien å gjøre, men Bergen er i alle fall åstedet. Under et arbeidsoppdrag i byen i begynnelsen av november, rakk jeg å fotografere noe jeg har tenkt på lenge: Utsikten fra Fløyen etter solnedgang. Det passet seg slik at jeg ankom Bergen i akkurat rett tid på ettermiddagen, så jeg parkerte derfor bilen ved Bygarasjen. Derfra ruslet jeg opp til nedre stasjon på Fløibanen, og tok den opp til det kjente utsiktspunktet.

 

Fra Fløyen mot Vågen i Bergen.

 

Trivelig gjensyn

På Fløyen hadde jeg ikke vært på nesten 15 år, så det var et trivelig gjensyn. Fotomotivet med lysene fra bygninger og gater fortonet seg akkurat slik jeg hadde håpet, og gløden etter det svinnende dagslyset i vest gjorde bildet komplett. Jeg hadde en snau halvtime til rådighet før neste avgang med banen ned igjen, og det holdt akkurat til å få med meg de bildene jeg ønsket. Så får jeg satse på et Bergensbesøk i dagslys neste gang.

 

Kveldsutsikt fra Fløyen mot Bergen sentrum.

 

Se flere bilder fra denne turen

 

Kategorier: Urbant